Hugendubel.info - Die B2B Online-Buchhandlung 

Merkliste
Die Merkliste ist leer.
Bitte warten - die Druckansicht der Seite wird vorbereitet.
Der Druckdialog öffnet sich, sobald die Seite vollständig geladen wurde.
Sollte die Druckvorschau unvollständig sein, bitte schliessen und "Erneut drucken" wählen.

Kenen työtä tietokone tekee?

Työinformatiikan perusteet
BuchKartoniert, Paperback
304 Seiten
Finnisch
BoD - Books on Demanderschienen am11.05.2023
Tässä tietojärjestelmätieteen alaan kuuluvassa kirjassa työinformatiikasta puhutaan paljon tietotekniikasta ja tietojärjestelmistä. Lähtökohdakseen työinformatiikka valitsee kuitenkin työn, tekniikka saa tyytyä välineen rooliin. Tietojärjestelmän tavoite on siis sen itsensä ulkopuolella, organisaation tavoitteisessa toiminnassa. Työinformatiikassa työ saa kolmet kasvot: yksilön työ, yhteistyö ja palvelut. Niiden palvelemiseen tietotekniikka sulautuu. Kirjassa esitetyt Laboris-tutkimusryhmän tapaustutkimukset alleviivaavat työinformatiikan kuvaus- ja selitysvoimaa. Laboris-kertomusten kokoelma saa ryhtiä valikoidusta joukosta teoreettisia ja käsitteellisiä viitekehyksiä, enimmäkseen ihmistieteistä löytyneitä. Työinformatiikka asettaa useiden organisaatioiden tavoitteleman ketteryyden uuteen valoon. Työinformatiikka auttaa myös varsinaisia tietotyön tekijöitä, yksilöitä ja ryhmiä, saamaan otteen sisäisen työelämän hiljaisista ja näkymättömistä kysymyksistä, jotka luonteelleen uskollisina usein tuntuvat pakenevan vähäistäkin kosketusta.mehr
Verfügbare Formate
BuchKartoniert, Paperback
EUR23,30
E-BookEPUBePub WasserzeichenE-Book
EUR12,99

Produkt

KlappentextTässä tietojärjestelmätieteen alaan kuuluvassa kirjassa työinformatiikasta puhutaan paljon tietotekniikasta ja tietojärjestelmistä. Lähtökohdakseen työinformatiikka valitsee kuitenkin työn, tekniikka saa tyytyä välineen rooliin. Tietojärjestelmän tavoite on siis sen itsensä ulkopuolella, organisaation tavoitteisessa toiminnassa. Työinformatiikassa työ saa kolmet kasvot: yksilön työ, yhteistyö ja palvelut. Niiden palvelemiseen tietotekniikka sulautuu. Kirjassa esitetyt Laboris-tutkimusryhmän tapaustutkimukset alleviivaavat työinformatiikan kuvaus- ja selitysvoimaa. Laboris-kertomusten kokoelma saa ryhtiä valikoidusta joukosta teoreettisia ja käsitteellisiä viitekehyksiä, enimmäkseen ihmistieteistä löytyneitä. Työinformatiikka asettaa useiden organisaatioiden tavoitteleman ketteryyden uuteen valoon. Työinformatiikka auttaa myös varsinaisia tietotyön tekijöitä, yksilöitä ja ryhmiä, saamaan otteen sisäisen työelämän hiljaisista ja näkymättömistä kysymyksistä, jotka luonteelleen uskollisina usein tuntuvat pakenevan vähäistäkin kosketusta.
Details
ISBN/GTIN978-952-339-066-9
ProduktartBuch
EinbandartKartoniert, Paperback
Erscheinungsjahr2023
Erscheinungsdatum11.05.2023
Seiten304 Seiten
SpracheFinnisch
MasseBreite 170 mm, Höhe 220 mm, Dicke 19 mm
Gewicht533 g
Artikel-Nr.16702125

Autor

Markku I. Nurminen:Markku I. Nurminen on tietojärjestelmätieteen emeritus-professori Turun yliopistosta. Hänen erikoisalansa on työinformatiikka. Neljännesvuosisadan aikana (1985-2010) hän toteutti yhdessä tutkimusryhmänsä (Laboris nimeltään) kanssa ainakin pari- kolmekymmentä tapaustutkimusta (varsinais-)suomalaisissa organisaatioissa, niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Punainen lanka näissä hankkeissa oli tietojärjestelmien hyötykäyttö. Käytöstä syntyvää hyötyä olisi pitänyt saada organisaation toimintaa parantamaan, sen saaminen ulos järjestelmästä osoittautui vain yllättävän vaikeaksi tehtäväksi. Siten mielenkiintoisia hankkeita riitti yllin kyllin.Nurminen löysi monia työinformatiikan perusteita hoitaessaan yhteyksiä tietojärjestelmätieteen tutkijaryhmiin paitsi kotimaassa, myös eri puolilla Skandinaviaa. Tuomisista omalle työyhteisölle tärkeimpiä oli monitieteinen lähestymistapa, mikä sitten näkyi myös Laboriksen henkilögalleriassa. Nurminen jäi eläkkeelle vuonna 2009. Hän on senkin jälkeen osallistunut työinformatiikan opetukseen vanhassa opinahjossaan samalla kristallisoiden työinformatiikan perusteita. Työinformatiikkaa tutkitaan ja opetetaan edelleen Turun yliopistossa. (https://workinformatics.utu.fi/)