Hugendubel.info - Die B2B Online-Buchhandlung 

Merkliste
Die Merkliste ist leer.
Bitte warten - die Druckansicht der Seite wird vorbereitet.
Der Druckdialog öffnet sich, sobald die Seite vollständig geladen wurde.
Sollte die Druckvorschau unvollständig sein, bitte schliessen und "Erneut drucken" wählen.

Heinäpää

Tarinoita puisesta kaupunginosasta joka upotettiin betoniin
BuchKartoniert, Paperback
308 Seiten
Finnisch
BoD - Books on Demanderschienen am02.01.2024
Ihmiskohtaloita, tarinoita ja historiaa Oulun ruutukaava-alueen eteläosista. Heinäpää on erikoinen alue: Sillä ei ole selkeitä rajoja, mutta sillä on ollut oma passinsa. Toisinaan se näkyy kartoissa ja opasteissa, toisinaan ei. Siellä sijaitseva kuvitteellisen henkilön kuvitteellinen kapakka toimii oikean kapakan tiloissa. Oulun Heinäpään hurja maine on elänyt viime vuosikymmeniin saakka. Maine on pitänyt joskus paikkansa, mutta sotien jälkeiset vuosikymmenet muuttivat kaiken. Heinäpään puutalot purettiin ja poltettiin. Samalla kuoli seudun rikas hevoskulttuuri ja elämäntapa. Moni menestyjä on lähtenyt pirtun katkuisista Heinäpään kortteleista ja hellahuoneista maailmalle. Heidän joukossaan on muun muassa tunnettuja hevosmiehiä, urheilijoita, säveltäjiä, kirjailijoita ja runoilijoita. Vaikka kaupunginosan enimmät särmät ovat hioutuneet, on sillä edelleen synkkä puolensa, joka aika ajoin nousee pinnalle.Millaista elämää Heinäpäässä on vietetty? Siihen vastaavat 1940-60-luvuilla Heinäpäässä asuneet henkilöt. Lehtiarkistot paljastavat arjen karun todellisuuden 1800-luvulta alkaen. Runsaasti kuvitettu teos valaisee myös seudun rikos- ja rakennushistoriaa ja tarinoita niiden takana. Vanha Heinäpää on kuollut, mutta tämä epävirallinen kaupunginosa elää ikuisesti lukuisissa lauluissa ja teksteissä.mehr
Verfügbare Formate
BuchKartoniert, Paperback
EUR28,70
E-BookEPUBePub WasserzeichenE-Book
EUR14,99

Produkt

KlappentextIhmiskohtaloita, tarinoita ja historiaa Oulun ruutukaava-alueen eteläosista. Heinäpää on erikoinen alue: Sillä ei ole selkeitä rajoja, mutta sillä on ollut oma passinsa. Toisinaan se näkyy kartoissa ja opasteissa, toisinaan ei. Siellä sijaitseva kuvitteellisen henkilön kuvitteellinen kapakka toimii oikean kapakan tiloissa. Oulun Heinäpään hurja maine on elänyt viime vuosikymmeniin saakka. Maine on pitänyt joskus paikkansa, mutta sotien jälkeiset vuosikymmenet muuttivat kaiken. Heinäpään puutalot purettiin ja poltettiin. Samalla kuoli seudun rikas hevoskulttuuri ja elämäntapa. Moni menestyjä on lähtenyt pirtun katkuisista Heinäpään kortteleista ja hellahuoneista maailmalle. Heidän joukossaan on muun muassa tunnettuja hevosmiehiä, urheilijoita, säveltäjiä, kirjailijoita ja runoilijoita. Vaikka kaupunginosan enimmät särmät ovat hioutuneet, on sillä edelleen synkkä puolensa, joka aika ajoin nousee pinnalle.Millaista elämää Heinäpäässä on vietetty? Siihen vastaavat 1940-60-luvuilla Heinäpäässä asuneet henkilöt. Lehtiarkistot paljastavat arjen karun todellisuuden 1800-luvulta alkaen. Runsaasti kuvitettu teos valaisee myös seudun rikos- ja rakennushistoriaa ja tarinoita niiden takana. Vanha Heinäpää on kuollut, mutta tämä epävirallinen kaupunginosa elää ikuisesti lukuisissa lauluissa ja teksteissä.
Details
ISBN/GTIN978-952-80-5128-2
ProduktartBuch
EinbandartKartoniert, Paperback
Erscheinungsjahr2024
Erscheinungsdatum02.01.2024
Seiten308 Seiten
SpracheFinnisch
MasseBreite 170 mm, Höhe 220 mm, Dicke 20 mm
Gewicht540 g
Artikel-Nr.55814920
Rubriken

Autor

Marko Männistö:Oululainen kotiseuturakkautta poteva keski-ikäinen journalisti ja graafikko, jonka esikoisteos Heinäpää syntyi paluumuuton yhteydessä kipunoineen nostalgian tuottamin voimin. Huhujen mukaan hän olisi mahdollisesti työstämässä Heinäpäälle jatko-osaa, sillä jotain jäi kertomatta. Männistölle on ominaista värikäs ja elävä kerronta, jonka terävimpiä särmiä on oikolukiessa siloiteltava. Kuvallisen ilmaisun taitajana hän tuo tarinoita eloon myös sarjakuvan keinoin, ja saattaapa albumiakin olla tekeillä. Elämänmakuisista kertomuksista pitävä Männistö tuo pilkahduksen arkeen, olipa välineenä sitten tussikynä tai kirjoituskone.
Weitere Artikel von
Männistö, Marko